Å kjøpe kattunge fra NO*Antelis

Å kjøpe kattunge fra NO*Antelis

Kattunger fra vårt oppdrett leveres med stamtavle fra NRR.

De har fått markkurer og er grunnvaksinert med to vaksiner.

De blir også id-merket for din og kattens sikkerhet.

Og de vil få med en helseattest ikke eldre enn 3 uker, men vi forsøker å få til en helsesjekk så nærme flytt som mulig.

Kattungene vokser opp på kvalitetsfor. Nå forer vi med tørrfor fra Hills og råmat fra Vom og kattemat. Litt mat, leker og noe utstyr vil også kattungen få med seg til sitt hjem. Det er viktig at nytt hjem starter med den maten som kattungen er vant med,

Livslang support vil du også få om du ønsker det.

Vi ønsker å levere kattunger som er godt sosialisert, etter sunne og friske foreldre.

Kattunger leveres fra 14-16 uker. 

Alle kattunger solgt til kos skal kastreres senest ved 6 måneders alder om de ikke er kastrert ved flytt!

Vi selger kun avlskatter til registrerte oppdrettere. Ikke alle kombinasjoner kan selges til avl pga restriksjoner Så forhør deg gjerne ved interesse for katt til avl.

 

Kjøpers forpliktelser

Si ifra om du ønsker katt til kos, utstilling eller avl!  Alle kattunger til kos er eller skal kastreres! Jeg støtter IKKE uregistrert avl der hunnkattene ofte utsettes for rovdrift. Ved uregistrert avl, så finnes det dessverre få eller ingen regler som beskytter kattene. 

Du forplikter deg til å behandle katten som et familiemedlem.

Du må søke veterinær når det er nødvendig.

Du må følge opp vaksinering. Neste vaksine etter ca et år.

Du må gi katten tilgang på vann og godt tørrfor hele tiden.

Du forplikter deg også til å holde ditt nye familiemedlem forsikret. Vi forsikrer kattungene i Agria mens de er små og dette er en forsikring du må overta. (Egne avtaler kan selvsagt inngås, f.eks. om du ønsker å bruke et annet forsikringsselskap).

Og jeg vil bli veldig glad om du sender et bilde i ny og ne av ditt familiemedlem. Mange av mine kattungekjøpere sender meg en epost ved juletider med bilder og forteller litt om året som gikk. Det er utrolig hyggelig! Andre sender et bilde eller et par ord flere ganger i måneden og da føler jeg virkelig at jeg tar del i kattens liv. Det er også veldig hyggelig.

Helse

I forhold til helse, så gentester vi for mange sykdommer. Vi har begynt å bruke MyCat DNA sin store gentest. Vi hjertescanner hos kardiolog Ingunn Holm. som er godkjent avleser gjennom PawPeds der resultatene ligger offentlig. Vi har også begynt å HD røntge med avlesning gjennom PawPeds.

HD røntgen, hjertescanninger og gentester

For Maine Coon er det ekstra viktig å hjertescanne i tillegg til å genteste for HCM. Gentesten er påbudt for avlskatter i NRR, men hjertescanningen er ikke det. Vi scanner først og fremst pga en hjertesykdom som heter HCM (Hypertrophic Cardiomyopathy). En hjertesykdom som ble oppdaget på Maine Coon, men som også andre katteraser (og mennesker) kan få. SMA og PKDef er også sykdommer som rasen kan rammes av. I tillegg blodtypebestemmer jeg avlskattene mine.  Jeg HD røntger også avlskattene. 

Resultater av disse helsetestene kan du lese mer om ved hver enkelt avlskatt på sidene om hunnkattene og hannkattene.