Om oss

Om oss

NO*Antelis er et Maine Coon oppdrett som holder til i Sarpsborg, Østfold.

Stamnavnet NO*Antelis ble godkjent i NRR, FIFè den 23.08.2010. Oppdrettet ble startet med rasen Maine Coon,  helse og gemytt som hovedfokus. Vårt første kull bestod av NO*Antelis Athene og hun ble født den 22.04.2011.

Kattungene får sine første uker i vårt hjem som en del av familien. De blir godt sosialisert sammen med oss mennesker, andre katter og hundene våre.

De tobeinte i familien er min mann, Trond, våre to sønner som er født i 2000 og 2001, meg selv, som heter Line.

Vi har fire Dansk Svensk Gårdshunder. Ei tispe som heter Una og en hannhund som heter Felix. Deres datter Billie som er født 6. januar 2019 og ei ny tispe, Solleon`s Lotta fra Bråkmakergata, tillegg til alle kattene.

Vi har stillet ut kattene våre ganske mye opp gjennom årene, men stiller nå bare ut på et par tre utstillinger i året i Norge og Sverige.

 Etterhvert falt vi også veldig for rasen Ocicat. Der var vårt  oppdrett et av få som drev aktivt med den rasen i Norge . Etter en periode med egen sykdom måtte vi redusere antallet katter vi hadde i hjemmet og valgte derfor å legge ned Ocicatoppdrettet igjen. Ønsker dere en Ocicat, så kan jeg hjelpe dere på veien til å finne Ocikatter i Norge og/eller Sverige.

I våre naboland er rasen mer kjent  enn i Norge.

https://www.nrr.no/diplomoppdrettere
https://pawpeds.com/pawacademy/courses/g3/g3students_se.html

Jeg liker å lære og har gått flere ulike kurs som omhandler katt og oppdrett.

Jeg har bla.a. bestått NRR sitt Diplomoppdretter kurs og jeg har gått PawPeds G1, G2 og G3 kurs som omhandler kattehold, avl, genetikk og oppdrett. Jeg har valgt å vise gullsløyfen fra G3 kurset her på hjemmesiden.

Kattunger fra vårt oppdrett leveres med stamtavle i NRR. De har fått markkurer og er ferdig grunnvaksinert, derfor leveres de tidligst ved 14-16 ukers alder. De blir også chipmerket for din og kattens sikkerhet.

Som kattungekjøper i vårt oppdrett følger det også noen forpliktelser. Les mer om hva vi gjør/tilbyr og forpliktelser kattungekjøpere her på siden kattunger.

Vil du vite mer om rasen Maine Coon eller Ocicat? Kan du tenke deg å kjøpe en kattunge? Eller overta en katt vi ikke velger å bruke i avl eller en «pensjonist». Vi har innimellom katter som av ulike årsaker ikke lenger vil benyttes i avl. Og for at vi ikke skal få altfor mange katter må vi dessverre finne nye hjem til dem. Dette er virkelig en av baksidene og det som er vondt med å drive oppdrett.

Ta kontakt så kan vi snakkes!